O meni

Rođen sam u Vinkovcima a djetinjstvo sam proveo u Županji. Odrastao sam u skromnoj obitelji u poslijeratnoj Županji, ali srećom po mene moji roditelji su shvaćali vrijednost znanja i obrazovanja i uvijek su ulagali u mene. Uz izvrsnost u školi uvijek sam stremio izvrsnosti i u sportu. Sa 14 godina dolazim u Zagreb da bi se posvetio ozbiljnijoj nogometnoj karijeri, tako da se moj nastavak školovanja odvijao u Zagrebu. Završio sam X. prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a nakon toga upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje sam diplomirao a kasnije i magistrirao. Iako mi je najveća životna strast bila znanost ne uspijevam dobiti posao u akademiji pa se zapošljavam u privatnom sektoru. Nakon određenog vremena sam shvatio da moram slijediti svoje srce i upisujem doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, no ni to mi nije bilo jamstvo afirmacije u našoj znanosti. S obzirom da mi je majka bila teško bolesna nisam mogao prihvatiti ponude za doktorat vodećih fakulteta poput Princetona i Harvarda, ali sam uvijek vjerovao da će nam se sudbine sresti. Te godine mi se ukazuje prilika da upišem pretižni institut CERGE-EI u Pragu, čiju stipendiju sam i prihvatio. S obzirom da dolazim iz skromne obitelji cijelo moje inozemno školovanje je stipendirano na prinicipu izvrsnosti mojih rezultata. Uvijek sam stremio k najboljem i vjerovao sam u sebe.

Danas sam postdoktorski istraživač iz ekonomskih i političkih znanosti na Woodrow Wilson školi međunarodnih odnosa na sveučilištu Princeton. Doktorirao sam i magistrirao na ekonomskom institutu CERGE-EI Prag. Član sam American Economic Association i Royal Economic Society. U svojoj karijeri imao sam iznimnu čast surađivati sa nobelovcima i vrhunskim ekonomistima. Znanstveni i stručni rad mi je usmjeren na rješavanje glavnih ekonomskih i političkih problema tranzicijskih ekonomija u regiji i svijetu. U zadnjih nekoliko godina kroz javne nastupe, edukacije i inicijative nastojim obrazovati opću populaciju o aktualnim problemima u Republici Hrvatskoj.

Dobitnik sam brojnih međunarodnih znanstvenih grantova na kojima surađujem sa vrhunskim ekonomistima i politolozima na temama od izuzetne važnosti za Hrvatsku: borba protiv korupcije, izgradnja demokratičnijeg izbornog sustava, reforme ekonomskog sustava i državne uprave, optimizacije obrazovnog, zdravstvenog i političkog sustava. Cilj suradnje je koristiti provjerena znanja i modele koja se koriste u najrazvijenijim zemljama u svrhu izgradnje moderne, pravedne i ekonomski održive Republike Hrvatske.

Kao ponosni otac dvoje male djece preuzimam svoju odgovornost kao građanina Republike Hrvatske ne bi li stvorili novu Hrvatsku dostojnu života. To je naša građanska dužnost i to dugujemo ne samo našoj djeci nego i svima onima kojih danas nema.

%d blogeri kao ovaj: